SON XƏBƏRLƏR

Güney Azərbaycan Milli Azadlıq Cəbhəsinin Türkiyənin terrora qarşı başlatdığı ZEYTUN DALI əməliyyatına dəstək bəyanatı

2021.10.20, 07:36
Güney Azərbaycan Milli Azadlıq Cəbhəsinin Türkiyənin terrora qarşı başlatdığı ZEYTUN DALI əməliyyatına dəstək bəyanatı

Gunaz.tv

Güney Azərbaycan Milli Azadlıq Cəbhəsi (GAMAC) qardaş Türkiyənin terrorçulara qarşı başlatdığı Zeytun Dalı əməliyyatı haqda dəstək bəyanatı yayıb.

 

 Anadolu türkcəsində yayılan bəyanatı olduğu kimi təqdim edirik:

 

Güney Azerbaycan Milli Azatlık Cephesinin Türkiyenin Teröre karşı başlattığı ZEYTİN DALI operasyonuna destek bildirisi

 

 Türkiye Cumhuriyeti devletinin uluslarası hukuk ve birleşmiş milletler teşkilatı şartının 51.maddesi olan meşru müdafaa  kapsamında aynı zamanda  terörle mücadile amacıyla başlattığı "ZEYTİN DALI" operasyonunu Türkiye'ninin hakkı ve haklı mücadelesi olduğuna inanmaktayız.

 

Suriye'de yaşanan iç savaş fırsatını kullanarak  Türkiye sınırında yuvalanmaya ve terör estirerek toprak işgalinde bulunmaya çalışan P.K.K terör örgütünü kanlı savaşlardan beslenen bir yapı olarak görmekteyiz.

 

İran sınırları içerisinde yerleşen Güney Azerbaycan topraklarının batısında P.K.Kterör örgütünün uzantısı olan Pjak, ve aynı siyaseti güden Kürdistan Demokrat partisi terör örgütü,Azerbaycan tarihi toprakları ve Azerbaycan Türklerini hedef almaktadır.

 

 Terör gurupları ve destekcileri tarafından Irak Türkmenlerine karşı yürütülen etnik temizlik ve toprak işgali siyasetinin aynısı Suriyede yürütülmektedir.

 

 Türk ordusunun başlattığı yeni operasyonla  Türkiye ile birlikte ,terör ve tehditle toprakları işgal edilmekte olan tüm etnik grupların güvenliğini sağlamayı üstlenmiştir.

 

Güney Azerbaycan Milli Azatlık Cephesi olarak Türkiye'ye karşı her darbenin Türk dünyasını hedef aldığına inananmaktayız.

 

Terör örgütlerinin yayılmacı ve etnik temizleme eylemlerine karşı Türkiyenin verdiği mücadileyi insancıl ve adaletli bir tutum olarak görmekteyiz.

 

 Türkiyenin teröre karşı  mücadilesinin İran hükümetinin de Güney Azerbaycan'da barınmalarında büyük rolü olan terör örgütlerinin fırsatçılığının karşısını alacağına inanıyoruz.

Güney Azerbaycan Milli Azatlık Cephesi olarak "Türk ordusuna "başlattığı yeni sınır ötesi operasyonda insanlık ve Türklüyümüz adına şükran ve desteklerimizi sunmaktayız ve arkalarında olduğumuzu belirtmekteyiz.

 

 Güney Azerbaycan Milli Azatlık Cephesi

 

 28/01/2018

 

 

SEÇİLMİŞ XƏBƏRLƏR

Çox oxunanlar